Руският президент Владимир Путин нарече лична заслуга на турския лидер

...
Руският президент Владимир Путин нарече лична заслуга на турския лидер
Коментари Харесай

Путин счита новата ера в руско-турските отношения за лична заслуга на Ердоган

Руският президент Владимир Путин назова " персонална заслуга " на турския водач Реджеп Тайип Ердоган подобряването на връзките сред двете страни. Това съобщи TACC, представена от организация " Фокус ".
В началото на договарянията с Ердоган, Путин означи, че практиката на постоянните срещи, подкрепянa от двамата президенти, дава своите позитивни резултати.
" Броят на съветските туристи предходната година в Турция се усили с 30% и доближи рекордната цифра от 6 милиона души. Това демонстрира по какъв начин жителите на нашите страни виждат смяната в характера и качеството на руско-турските връзки. Г-н президент, скъпи приятелю, това е в забележителна степен ваша персонална заслуга, ваше персонално достижение, тъй като отделяте доста време за това “, сподели Путин.
Ръководителят на съветската страна добави, че Русия и Турция не престават да извършват широкомащабни двустранни планове, " всичко върви по проект ". Той добави, че страните също са ангажирани с въпросите на районната сигурност, като интензивно си сътрудничат по въпросите на урегулирането в Сирия.
Развитието на връзките сред Русия и Турция има позитивен резултат върху сигурността в района на Близкия изток. Това съобщи и турският президент на първата среща тази година с съветския си сътрудник в Москва.
" В доста области, в това число военни, културни, търговски, има развиване на връзките сред нашите страни. Без подозрение това развиване е извънредно позитивно за районната сигурност, " сподели още Ердоган. „ В рамките на процеса от Астана организирахме тристранни срещи на високо ниво както в Москва, по този начин и в Анкара и Техеран, което също способства за сигурността на Близкия изток”, акцентира още турският президент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР