Руският президент Владимир Путин нарече "измет и антисемитска свиня" посланика

...
Руският президент Владимир Путин нарече "измет и антисемитска свиня" посланика
Коментари Харесай

Путин нарече "измет и антисемитска свиня" посланик на Полша

Руският президент Владимир Путин назова "измет и антисемитска свиня " посланика на Полша в хитлеристка Германия Юзеф Липски.

Дипломатът през 1938 година заречен да издигне монумент на Хитлер във Варшава, в случай че нацисткият водач извърши желанието си да изсели евреите от Европа в Африка, предадоха информационните организации.

"Изрод, антисемитска свиня, няма по какъв начин да го наречеш другояче. Той изцяло се солидаризира с Хитлер в неговите антисемитски настроения и освен това - за издевателствата над еврейския народ дава обещание да му издигне монумент във Варшава ".

Това съобщи Путин на съвещание на колегиума на министерството на защитата, разяснявайки дневника на полския дипломат в Германия Юзеф Липски преди Втората международна война.

"Това, което ме потресе, казано почтено, е по какъв начин Хитлер и формалните представители на същата тази Полша са обсъждали така наречен еврейски въпрос ", разяснява президентът своята реакция, до момента в който е чел архивни документи от Втората международна война.

Държавният глава напомни, че Хитлер е съобщил първо на външния министър, а по-късно и на посланика на Полша за своята концепция да пресели евреите в колонии в Африка.

Президентът на Федерацията на еврейските общности в Русия (FEOR), равинът Александър Борода, разяснява думите на Владимир Путин, който назова полския посланик Юзеф Липски „ сган и антисемитска свиня”.

„ От името на еврейската общественост в Русия можем единствено да изразим дълбока признателност за подобен прочувствен и обективен отклик на публикуването на нови обстоятелства по отношение на поддръжката на Полша за немската политика през 30-те и 40-те години… Думите, които президентът ни насочи към дипломата, са доста точни “, съобщи той.

Борода означи, че Липски освен съчувства на концепциите на Хитлер, само че и „ го въодушевява за убийствени решения, поддържаше смъртоносния проект още от самото му начало “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР