Руският президент Владимир Путин направи прогноза, че цените на петрола

...
Руският президент Владимир Путин направи прогноза, че цените на петрола
Коментари Харесай

Путин: Напълно възможно е петролът да стигне 100 долара за барел

Руският президент Владимир Путин направи прогноза, че цените на петрола може да доближат 100 $ за барел, защото търсенето на всички типове енергийни първични материали пораства, съобщи Си Ен Би Си.

Енергийните цени скочиха доста по целия свят на фона на усилването на икономическата интензивност по целия свят, откакто бяха отстранени огромна част от ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид.

Миналата седмица американският лек недопечен нефт West Texas Intermediate мина прага от 80 $ за барел за първи път от 2014 година насам.

Путин обаче счита, че цените могат да набъбнат още. По време на събитие в Москва той бе запитан дали счита, че  WTI може да доближи 100 $ за барел, на което отговор: „ Напълно е допустимо “.

Пред публицист на Си Ен Би Си президентът обаче добави, че Русия, както и останалите огромни производители, вършат всичко по силите си, с цел да стабилизират пазара.

 „ Що се отнася до Русия и нашите сътрудници от ОПЕК+, бих споделил, че вършим всичко допустимо, с цел да стабилизираме петролния пазар. Опитваме се да предотвратим шокови скокове на цените. Определено не желаеме това да се случва, тъй като не е в наш интерес “, добави той.

По-рано този месец ОПЕК+, разгласи, че ще се придържа към пакта за увеличение на добива с 400 хиляди барела дневно през ноември, макар че някои страни упорстваха за по-голямо покачване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР