Руският президент Владимир Путин направи предположение, че самолетната катастрофа, в

...
Руският президент Владимир Путин направи предположение, че самолетната катастрофа, в
Коментари Харесай

Путин: Самолетът на Пригожин е бил взривен отвътре, а не от ракетна атака

Руският президент Владимир Путин направи съмнение, че самолетната злополука, в която почина шефът на частната наемническа войска " Вагнер " Евгений Пригожин през август, е била породена от ръчни гранати, взривени в самолета, а не от ракетна офанзива, заяви Ройтерс.

 

Самолетът на " Вагнер ", в който е пътувал Пригожин и още девет души, се разруши край Твер на 23 август. Това се случи в деня, в който Готвача  на Путин се върна от Африка дружно с целия команден щаб на ЧВК " Вагнер ". 

Путин изясни, че ръководителят на съветския следствен комитет му е докладвал преди няколко дни за тази опция.

Руският президент не даде повече детайлности за това по какъв начин гранатите са могли да бъдат взривени на борда. Само изясни, че следователите са сбъркали, като не са направили проби за алкохол и опиати на телата на починалите при злополуката, като загатна за откритата дрога в офисите на " Вагнер " в Санкт Петербург преди време.

 

Разследващите злополуката към момента не са съобщили обществено за повода за случая.

Той се случи към два месеца след " Бунта на Пригожин " - най-голямото предизвикателство за ръководството на Путин, откогато някогашният разузнавач на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) пристигна на власт през 1999 година Западни дипломати споделят, че той разкрива напрежението върху Русия от войната в Украйна, разяснява Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР