Руският президент Владимир Путин награди военен отряд, обвинен от властите

...
Руският президент Владимир Путин награди военен отряд, обвинен от властите
Коментари Харесай

Путин награди военен отряд, обвинен за убийствата на цивилни в Буча

Руският президент Владимир Путин награди боен отряд, упрекнат от управляващите в Украйна за убийства на цивилни в Буча. Градът беше окупиран от съветската войска повече от месец, а след изтеглянето ѝ бяха открити стотици тела на цивилни по улиците, в къщите и в масове гробове.

Наградената от Путин военна част е 64-а мотострелкова бригада, основана в Хабаровск, на съветския тихоокеански бряг. На 18 април Путин подписа декрет, с който награждава бригадата за “защитата на родината и държавните ползи ” и възхвалява “героизма и доблестта, упоритостта и смелостта “ на нейните членове.

Украинското министерство на защитата упрекна бригадата във военни закононарушения, осъществени по време на окупацията на Буча. Доказателства, измежду които информация от телефона на съветски боец, погубен в Буча, на цивилни в града, ситуиран до столицата на Украйна Киев.

Украинските управляващи оповестиха за стотици тела, открити в Буча след изтеглянето на съветската войска. Снимки на международните осведомителни организации демонстрират, че част от хората са били убити, до момента в който са били с вързани ръце. Оцелели описват за в Буча и други градове, окупирани от съветската войска.

Русия твърди, че не атакува цивилни и че фотосите и видеата, които демонстрират убити хора по улиците на Буча са фалшифицирани. Москва не дава доказателства за изказванията си, които от очевидци, самостоятелни правозащитни организации и публицисти.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР