Руският президент Владимир Путин наблюдава учения на ядрените сили на

...
Руският президент Владимир Путин наблюдава учения на ядрените сили на
Коментари Харесай

Зеленски предупреди украинските бежанци да не се завръщат в родината преди пролетта

Руският президент Владимир Путин следи учения на нуклеарните сили на страната. Това става в миг, когато Москва не стопира да твърди, че Украйна се готви да употребява по този начин наречената " мръсна бомба ". Според наблюдаващи, съветските офанзиви против украинската енергийна система могат да доведат до нова вълна украински бежанци.

Украинските бежанци не би трябвало да се завръщат в родината преди пролетта, с цел да се понижи натискът върху енергийната система в страната след вълната от съветски офанзиви. Призивът е на държавното управление в Киев. Според президента Зеленски, руснаците са унищожили над една трета от енергийната мрежа в Украйна. Атаките не престават.

Чешки телевизонен екип снима боевете в Херсонска област. Според публицистите, украинската и съветската артилерия имат изцяло разнообразни тактики. Докато Москва изпраща цели батареи от оръдия и ракетни установки на полето и изстрелват доста муниции едновременно, Киев разчита на точни удари.

" Вършим добра работа. Те губят прехвалената си храброст. Не се борят за идеали и са като овце на заколение ", споделя Серхий, украински артилерист.

Според украинското разузнаване, съветската войска строи укрепления в Херсон и се готви за огромна борба. Над 70 000 души са напуснали града за последната седмица.

Наложените от Москва управляващи в Луганска област оповестяват за тежки сражения в Креминна и Сватове. Разположеният в Донецка област Бахмут е под обстрел от седмици.



Руският президент Владимир Путин следи обучение на стратегическите сили за въздържане - елементи, натоварени да реагират на закани, в това число нуклеарна война. В учението са взели участие междуконтинетални балистични ракети " Ярс ", подводница и стратегически бомбардировачи Туполев. Задачите бяха изпълнени, обявиха от Кремъл.

" Истинското отношение на Щатите към спътниците му са ясни. Украинската територия беше превърната в полигон за военнобиологически опити, в този момент доставят въоръжение, в това число тежко. Не обръщат внимание на заявката на режима в Киев за придобиване на нуклеарно оръжиe. Известни са също проектите му да употребява " мръсна бомба " за провокации ", съобщи Путин.

Вашингтон разгласи, че Москва е уведомила авансово за учението на стратегическите си сили.

" Съединени американски щати бяха известени. И, както сме подчертавали и преди, това е рутинно годишно обучение на Русия ", сподели Патрик Райдър, представител на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Президентът Джо Байдън предизвести, че потреблението на нуклеарно оръжия от Русия ще съставлява голяма неточност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР