Руският президент Владимир Путин, който пристигна в Хелзинки за среща

...
Руският президент Владимир Путин, който пристигна в Хелзинки за среща
Коментари Харесай

Путин с нова лимузина за срещата с Тръмп


Руският президент Владимир Путин, който дойде в Хелзинки за среща със своя американски сътрудник Доналд Тръмп, за пръв път ще употребява в чужбина новата съветска лимузина „ Аурус “ от плана „ Кортеж “.

Автомобилът беше паркиран до самолета, с който в 13:00 часа стопанинът на Кремъл кацна на летище Хелзинки-Вантаа.

От летището съветският водач незабавно потегли за президентския замък в центъра на Хелзинки, където ще се състоят неговите договаряния с Тръмп.

Американският президент, както и съветският, по време на своите визити отвън Вашингтон постоянно употребява специфична бронирана лимузина, която взима със себе си. Тя е направена по специфична поръчка от Кадилак и поради внушителния си тип получи наименованието „ The Beast “, което в превод на български е „ Звярът “. Така пред двореца на финландския президент ще бъдат паркирани два неповторими автомобила.

Путин и Тръмп ще беседват на четири очи в Готическата зала на двореца. Тази част от срещата ще продължи към час и половина, само че, както обявиха по-рано от Кремъл, няма времеви ограничавания – т.е. продължителността на диалога ще зависи от двамата президенти.

В центъра на диалозите ще бъде обстановката в Сирия и нуклеарното разоръжаване.

Американският президент Доналд Тръмп е декларирал на съветския си сътрудник Владимир Путин, че по време на срещата си с него счита да разиска необятен кръг от въпроси - от търговията и военното съдействие до връзките с Китай.

" Ще беседваме по целия набор от тематики - от търговията до военните въпроси, ракетите и нуклеарната тема до връзките с Китай ", сподели стопанинът на Белия дом. " Ние малко ще поговорим за нашия общ другар президента Си " Цзинпин, посочи Тръмп.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР