Руският президент Владимир Путин, който е на посещение в Италия,

...
Руският президент Владимир Путин, който е на посещение в Италия,
Коментари Харесай

Путин разчита на Италия за сваляне на санкциите на ЕС за Русия

Руският президент Владимир Путин, който е на посещаване в Италия, през днешния ден изрази вяра, че Рим ще се разгласи ясно и поредно в поддръжка на възобновяване на пълноценните връзки на Русия с Европейския съюз, и ще помогне за убеждаването на Брюксел, че глобите против Москва са били неточност, съобщи Ройтерс.

Надяваме се, че Италия ще изрича поредно и ясно тази позиция и ще се бори за това, което неведнъж е било заявявано обществено, а именнно - пълноформатно връщане към естествените връзки сред Русия и Европа като цяло, сподели Путин, представен от ТАСС, на конференция след срещата си с италианския министър председател Джузепе Конте.

Москва схваща, че опциите за маневриране на Рим са лимитирани от разнообразни фактори, само че се надява, че Италия би могла да обясни на Европейски Съюз вредите, които глобите на съюза са предизвикали, означи президентът.

Путин сподели, че не вижда непреодолими трудности пред възобновяване на връзките сред Москва и Брюксел в цялостен формат и е подготвен да извърши своята роля, в случай че не се основават изкуствени спънки по пътя на Русия.

Джузепе Конте в диалога с Владимир Путин прикани да се направи всичко належащо за опазване на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват.

По думите на премиера на срещата е била разисквана обстановката към контракта, който Москва суспендира, откакто Вашингтон спря да извършва отговорностите си по него, означи ТАСС.

От позиция на италианското държавно управление "всеки би трябвало да направи всичко належащо, всеки би трябвало да даде своя принос, с цел да запазят тези съглашения ", сподели той. "И Русия е значим детайл от този развой, несъмнено ", добави Конте на конференция след среща с съветския водач.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР