Руският президент Владимир Путин, който до последно криеше дали ще

...
Руският президент Владимир Путин, който до последно криеше дали ще
Коментари Харесай

Путин загуби желание да се яви пред лидерите на Г-20

Руският президент Владимир Путин, който до последно криеше дали ще се осмели да отиде на срещата на върха на водачите на Г-20 на индонезийския курортен остров Бали идната седмица, в последна сметка отхвърли да пътува. Съобщението пристигна от посолството на Москва в Индонезия, представено от Агенция Франс Прес и БГНЕС.

" Мога да потвърдя, че (външният министър) Сергей Лавров ще води съветската делегация на Г-20. Програмата на президента Путин към момента се прецизира, той може да взе участие виртуално ", съобщи Юлия Томская, началник на протокола на посолството.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който назова Путин " боен нарушител ", по-рано съобщи, че няма желание да се срещне с Путин на срещата на върха, в случай че той взе участие в нея.

Решението, взето след месеци на спекулации, идва в миг, когато Москва търпи загуби в акцията си в Украйна.

Друг източник, осведомен с съветското обмисляне на събитието в Бали, удостовери, че Путин ще бъде сменен от Лавров. Първият посланик на Москва напусна срещата на външните министри на Г-20 в Бали през юли, откакто формалните лица остро осъдиха Русия поради нашествието ѝ в Украйна.

Домакинът Индонезия се придържа към неутрална външна политика и отхвърля призивите на Запада да изключи Русия от срещата на върха. Очаква се украинският президент Володимир Зеленски да участва на срещата на върха виртуално, макар че Г-20 не включва Украйна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР