Руският президент Владимир Путин коментира предложението на Запада за олимпийско

...
Руският президент Владимир Путин коментира предложението на Запада за олимпийско
Коментари Харесай

Путин към Запада: Скъпи приятели, няма да стигнем до примирие, докато потъпквате нашето достойнство

Руският президент Владимир Путин разяснява предлагането на Запада за олимпийско помирение. Той сподели, че самите западни страни нарушават правилата на олимпизма, в това число като не разрешават на руснаците да вземат участие в Игрите със знамето и химна си. „ Те потъпкват нашето достолепие, само че желаят да съблюдаваме разпоредбите, които ни се диктуват... Скъпи другари, няма да стигнем до такава степен “, приключи президентът.

По-рано френският президент Еманюел Макрон изрази вяра, че споровете в света ще спрат по време на Олимпиадата в Париж. Той означи, че ще постави всички старания за осъществяване на тази концепция, в което ще му оказват помощ интернационалните сътрудници, в това число китайският водач Си Дзинпин, напомнят съветските медии.

Путин обаче приказва и за съдействието си с Китай в региона на спорта. „ Нашето взаимоотношение тук единствено усилва опциите ни, а това е значимо във високопроизводителния спорт, значимо е и на равнище физическа просвета и всеобщ спорт “, сподели Путин. Държавният глава означи още, че Русия и Китай са огромни спортни сили.

Руският водач бе на посещаване в Китай във връзка 75-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред страните. След договарянията с китайския президент Си Дзинпин Путин сподели, че една от главните тематики на закритата им среща е била развиването на всестранното съдействие сред страните.

В края на февруари 2022 година доста спортни организации не разрешиха на руснаците да вземат участие в надпревари по рекомендация на Международния олимпийски комитет. По-късно някои от рестриктивните мерки бяха отстранени и редица спортисти получиха правото да вземат участие в шампионати в безпристрастен статут.

Дори на съветските публицисти ще е неразрешено да употребяват знаците на страната на Олимпийските игри в Париж. „ Медийният личен състав предстои на същите условия като неутралните спортисти “, сподели представител на МОК.

Руснаците и беларусите ще могат да вземат участие в игрите през 2024 година, които ще се проведат от 26 юли до 11 август, като самостоятелни неутрални спортисти. Спортисти, които поддържат войната в Украйна, няма да бъдат позволени до присъединяване в шампионата. Освен това в Париж няма да има представители на груповите спортове на двете страни.

Руснаци и беларуси ще могат да участват на церемонията по откриването на Олимпиадата. На тях обаче им е неразрешено да вземат участие в Парада на нациите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР