Руският президент Владимир Путин коментира, че ще бъде жалко, ако

...
Руският президент Владимир Путин коментира, че ще бъде жалко, ако
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП отрекоха да е имало външен натиск за спирането на Южен поток“

Руският президент Владимир Путин разяснява, че ще бъде тъпо, в случай че Европа прояви уязвимост и не успее да отбрани своите ползи по плана „ Северен поток-2 “. Той даде за образец България и неуспеха на „ Южен поток “. Изказването пристигна на конференция в Санкт Петербург след диалози с австрийския канцлер Себастиан Курц, чиято страна пое от България ротационното председателство на Евросъюза. Според ГЕРБ и левицата не е имало напън върху страната ни да се откаже от Южен поток.

Руският президент посъветва европейските водачи да защитят ползите си във връзка с бъдещето на газопровода „ Северен поток-2 “.
Владимир Путин - президент на Русия: Под напън извън България се отхвърли от този план [Южен поток, бел. ред.]. Сега съжаляват и приказват за това да получават наш газ към този момент през „ Турски поток “. Никак не би ми се желало цяла Европа да наподобява като България, да прояви уязвимост и некадърност да отбрани своите национални ползи.  Путин: Не ми се желае Европа да прояви уязвимост, както България с Путин: Не ми се желае Европа да прояви уязвимост, както България с "Южен поток "
Руският президент Владимир Путин предизвести нощес Европейски Съюз да не демонстрира уязвимост при решаването на газовите въпроси, съобщи ТАСС. Не ми се желае Европа да...

Коментарът на Путин провокира политически реакции у нас.
Делян Добрев - ГЕРБ: Имало ли е външен напън над страната ни? Не мисля, върху мен не е имало като министър, макар че когато планът завърши, аз не съм взел участие в ръководството. Нашите съществени рецензии още тогава бяха, че публичната поръчка, която организира кабинетът Орешарски започва на Коледа и завърши след Нова година. Драгомир Стойнев - Българска социалистическа партия: Върху нас и държавното управление не е имало подобен напън. Когато имаше цялостната подготвеност и финансирането на този план, за какво ГЕРБ се хвалят, че са спрели 3 огромни енергийни плана, в това число и „ Южен поток “.
От ляво показаха, че страната ни би трябвало да има сигурност на доставките на природен газ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР