Руският президент Владимир Путин каза пред репортери в понеделник, че

...
Руският президент Владимир Путин каза пред репортери в понеделник, че
Коментари Харесай

Путин заяви, че ако Украйна стане член на НАТО, цяла Европа може да е във война

Руският президент Владимир Путин сподели пред кореспонденти в понеделник, че влизането на Украйна в Организацията на Северноатлантическия контракт и последващият опит за възвръщане на Крим евентуално биха провокирали война сред Русия и Франция.

Путин изясни недвусмислено до какво може да докара приемането на Украйна в НАТО, като отговори на въпрос на френски публицист.

„ Искате Франция да се бие с Русия? Точно това ще се случи ", в случай че Украйна се причисли към НАТО и се опита да приложи държавната си политика за " реинтегриране " на Крим със мощ ", сподели Путин пред кореспонденти.

Киев дефинира Русия за съперник и упорства, че Крим принадлежи на Украйна, изясни съветският президент. След преврата в Киев през 2014 година полуостровът гласоподава за присъединение към Русия, нещо, което множеството страни от НАТО не признават.

" Питате ме дали Русия желае да води война с НАТО – позволете ми да ви попитам НАТО желае ли да води война с Русия ", сподели още съветският водач.

Атаката на Украйна против Крим би задействала член 5 от учредителния контракт на НАТО, вкарвайки цяла Европа във война с Русия, изясни Путин.

ВИДЕО: https://twitter.com/i/status/1490811742267527177

„ Русия е една от водещите атомни сили в света. Няма да има спечелили “, сподели Путин пред кореспонденти.

„ [Макрон] не желае подобен резултат. Нито пък аз ", добави той.

Руският президент уточни, че Киев към този момент два пъти е употребявал мощ за разрешаване на рецесията в Донбас – двата източни района Донецк и Луганск.

„ Къде са нашите гаранции, че няма да опитат още веднъж? “ попита той.

Макрон посети Москва в понеделник, с цел да разиска обстановката в Украйна, по-широки въпроси на европейската сигурност, както и двустранните връзки с Русия. Той би трябвало да бъде в Киев във вторник за диалози с украинския президент Владимир Зеленски.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР