Руският президент Владимир Путин каза, че цивилните в района на

...
Руският президент Владимир Путин каза, че цивилните в района на
Коментари Харесай

Путин призова цивилните да напуснат Херсон

Руският президент Владимир Путин сподели, че цивилните в региона на Херсон в Украйна би трябвало да бъдат евакуирани от зоната на спора, което е първото самопризнание на съветския водач за влошаващата се обстановка в района , който беше анексиран на 30 септември, предава Ройтерс.

" Сега, несъмнено, тези, които живеят в Херсон, би трябвало да бъдат изведени от зоната на най-опасните дейности, тъй като цивилното население не би трябвало да страда ", сподели Путин пред прокремълски деятели, когато означи Деня на националното единение на Русия.

Руската окупационна администрация в Херсонска област, една от четирите украински провинции, които, приканиха цивилните да изоставен западната част на района, където украинските сили си върнаха някои позиции през последните седмици.

В четвъртък назначеният от Русия заместник-губернатор на Херсон Кирил Стремоусов към цивилните да изоставен частта от провинцията на западния бряг на река Днепър. Той сподели, че съветските сили евентуално скоро ще предадат западния бряг на Днепър на Украйна.

Херсонска област, по-голямата част от която Русия окупира малко след началото на военната си акция в Украйна на 24 февруари,, защото обезпечава надзор както върху сухопътния достъп, по този начин и върху огромна част от водоснабдяването на Крим, който Русия анексира през 2014 година Херсон остава и единствената районна столица, която Русия е превзела от февруари насам.

Украйна разгласи че възнамерява контранастъпление в Херсон през август, изтласквайки съветските сили от огромна част от северната част на района през септември.

Генерал Сергей Суровикин, командващ съветските войски в Украйна,
 US специалист: Тежки сражения се водят за Херсон
US специалист: Тежки сражения се водят за Херсон

Кремъл не е подготвен да изостави града
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР