Руският президент Владимир Путин каза, че първата му двустранна среща

...
Руският президент Владимир Путин каза, че първата му двустранна среща
Коментари Харесай

Владимир Путин: Сили в САЩ са готови да пожертват руско-американските отношения

Руският президент Владимир Путин сподели, че първата му двустранна среща с американския държавен глава Доналд Тръмп е била сполучлива и упрекна съперниците на Тръмп в Съединени американски щати, че пречат на всевъзможен прогрес по тематиките, които двамата са обсъждали.

Путин сподели пред съветски дипломати и непрекъснати представители, събрали се на заседание в Москва, че руско-американските връзки са " в някои връзки по-лоши, в сравнение с през Студената война ", само че срещата му с Тръмп в понеделник е разрешила те да поемат " по пътя на позитивните промени ".

" Разбира се, би било наивно да се има вяра, че трупаните с години проблеми ще бъдат решени за няколко часа, а и никой не разчиташе на това, все пак имам вяра, че въпреки всичко сме тръгнали по пътя към тези позитивни промени ", сподели Путин.

" Ще забележим по какъв начин ще се развият нещата в бъдеще ", добави той и изрази угриженост от неназовани " сили " в Съединени американски щати, които се пробват да осуетят всякакво възстановяване на връзките, изключително съдействието във войната в Сирия или в областта на контрола върху оръжията. " Виждаме, че в Съединени американски щати има сили, които са подготвени елементарно да пожертват руско-американските връзки поради упоритостите си ", сподели Путин.

Пред съветските дипломати той сподели още, че " макар цялата разлика във възгледите ", двамата с Тръмп са били на едно мнение, че " руско-американските връзки са в извънредно незадоволително положение ".

Говорейки за срещата в Хелзинки, Путин настоя, че Русия остава " отворена за контакти със Съединени американски щати ".

Президентът акцентира, че работата за продължение на Договора за редуциране на стратегическите нападателни оръжия би трябвало да стартира незабавно, тъй като другояче през 2021 година договорът ще приключи действието си. Путин посочи, че в Съединени американски щати има хора, подготвени да пожертват даже и гаранциите за сигурността на страната си.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР