Руският президент Владимир Путин каза, че очаква предстоящата му среща

...
Руският президент Владимир Путин каза, че очаква предстоящата му среща
Коментари Харесай

Путин е оптимист за отношенията Русия-САЩ

Руският президент Владимир Путин сподели, че чака идната му среща с американския президент Джо Байдън да помогне за реализиране на разговор сред двете страни и възобновяване на персоналните контакти. В излъчени през днешния ден фрагменти от изявление за държавната телевизия " Россия-1 " Путин установи, че в навечерието на срещи на високо ниво двете страни нормално понижават " отрицателната изразителност ", какъвто е казусът и в този момент. Той декларира, че чака " основаването на действително функциониращи механизми " по въпросите от съвместен интерес, което по думите му е и цел на американската страна.

Сред въпросите от съвместен интерес той изброява стратегическата непоклатимост, районните спорове, опазването на околната среда. Казва също, че двете страни може да работят дейно и в икономическата сфера и прибавя, че има " съвместен интерес " към тази опция.

Владимир Путин показва вяра, че срещата му с Байдън няма да бъде безрезултатна. Той чака тя да сътвори условия за полемика по въпроси на сигурността, в това число въоръженията, и споделя, че Байдън е показал " професионализъм " с решението Съединени американски щати да удължат действието на контракта за понижаване на стратегическите оръжия (Нов СТАРТ).

Путин декларира, че е Русия е подготвена да предава на Съединени американски щати киберпрестъпници, само че единствено в случай че и американската страна предава на Москва нарушители и двете страни реализиран съглашение по този въпрос. Белият дом заяви, че на срещата си с Путин на 16 юни Байдън ще сложи въпроса за хакерските атаки с искане на откуп, идващи от Русия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР