Руският президент Владимир Путин изрази увереност, че репресиите в страната,

...
Руският президент Владимир Путин изрази увереност, че репресиите в страната,
Коментари Харесай

Путин откри Мемориал на жертвите на политическите репресии и призова да няма забрава

Руският президент Владимир Путин изрази убеденост, че репресиите в страната, осъществявани в предишното, е невероятно нито да бъдат оправдани, нито да бъдат забравени, съобщи ТАСС.

Той приказва при откриването на Мемориала на жертвите на политическите репресии в Москва. Президентът подсети исторически обстоятелства за интервала, когато "на всеки биха могли да бъдат предявени измислени и безусловно неуместни обвинявания, милиони хора бяха обявявани за врагове на народа, бяха разстреляни или осакатени, минаха през тъгите на пандизите или на лагерите и заточенията ".

"Това ужасно минало не би трябвало да бъде изтрито от националната памет и още повече, с нищо не може да бъде целесъобразно ", акцентира Путин. Според него "политическите репресии станаха покруса за целия наш народ, за цялото общество, нечовечен удар по нашия народ, по неговите корени, просвета, съзнание. Ние и до момента усещаме следствията. Наш дълг е да не допуснем давност ", акцентира президентът.

Мемориалът е построен на пресечката на булевардите "Академик Сахаров " и "Садовое колцо ", а планът за него е определен от авторитетно жури всред 300 показани работи. Той съставлява величествен бронзов барелеф с изображения на човешки фигури, символизиращи оживелите и мъртвите. Върху плоскостите на барелефа е изписана единствено една дума - "Помни " - на разнообразни езици. Допълват го гранитни композиции, които нагледно препращат към пандизите и ешелоните. Предвижда се по-нататък на самия площад да бъдат сложени камъни от местата, където са били затваряни репресирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР