Руският президент Владимир Путин изрази сериозна загриженост относно процеса на

...
Руският президент Владимир Путин изрази сериозна загриженост относно процеса на
Коментари Харесай

Путин угрижен от приближаването на НАТО към руските граници и милитаризацията на космоса

Руският президент Владимир Путин изрази сериозна угриженост по отношение на процеса на разширение на НАТО на изток, което било довело до разполагането на военната инфраструктура на алианса покрай границите на Русия, оповестяват съветските медии.

" Водещите международни страни интензивно усъвършенстват офанзивното си оръжие. (...) Така нареченият ядрено-ракетен клуб, както всички знаете, нараства като численост ", означи съветският държавен глава.

Путин коментирал още, че Русия била изправена пред " съществени провокации и закани ", откакто международната конкуренция се засилвала и придобивала нови форми, което водело до неустановеност в света. Той подчертал, че отдръпването на Съединени американски щати от Договора за ликвидирането на ракетите със междинен и дребен обхват по-рано през 2019 година бил един от факторите за тази " неустановеност ".

" Изтеглянето на Съединени американски щати от Договора за ликвидирането на ракетите със междинен обхват под фиктивен претекст беше забележителен удар върху системата за надзор на оръжията. Рискът ракети от този клас да се разпространят в разнообразни елементи на света направи световната обстановка още по-напрегната ", настоя съветският държавен глава.

В светлината на други страни, които създават нови оръжейни системи, Русия трябвало да укрепи личните си военни сили и да ги оборудва с по-модерно въоръжение, добави Путин. Той означи, че понастоящем към 68 % от оръжията и оборудването, употребявани от съветските сухопътни и военноморски сили, били модерни, а в някои случаи те били " години по-напред от задгранични аналози във връзка с техните характерности ".

" Специално ще отбележа осъществяването на държавната стратегия за въоръжаване, която ни даде опция да продължим с радикалното техническо преоборудване на военните. През идващите години равнището на актуалното въоръжение и техника би трябвало да доближи 70 %. В най-важните области, като стратегическите нуклеарни сили, които играят решаващо възпиращо средство за евентуален агресор, това равнище би трябвало да бъде още по-високо ", акцентира съветският президент.

Путин разгласи, че през 2020 година Русия щяла да стартира да приготвя нова оръжейна стратегия, която ще се стреми да усъвършенства както качеството, по този начин и количеството на съветските оръжия и техника за военните.

По думите му страната щяла да концентрира напъните си върху нови високопрецизни оръжия, оръжия за галактическа защита, разследващи и атакуващи дронове, роботи, лазерни системи и хиперзвукови комплекси. Руският държавен глава се застъпил и за увеличеното потребление на технологиите за изкуствен интелект в актуалните съветски оръжия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР