Руският президент Владимир Путин изрази очакване, че ще успее да

...
Руският президент Владимир Путин изрази очакване, че ще успее да
Коментари Харесай

Путин очаква със Зеленски да договорят общо гражданство за руснаци и украинци

Руският президент Владимир Путин изрази очакване, че ще успее да се споразумее с новоизбрания украински президент Володимир Зеленски за поданството на руснаци и украинци, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Много добре ", разяснява Путин решението на Зеленски, че е подготвен да издава украински паспорти за всички руснаци.

" Това демонстрира, че вероятно ще се договорим, тъй като имаме доста общи неща. Много пъти съм казвал, че украинците и руснаците са приятелски нации. Ако имаме общо поданство, от това единствено ще завоюват и руснаците, и украинците. Ще бъдем по-силни и по-успешни ", сподели Путин, който към този момент опрости процедурата за издаване на съветски паспорти за украинци в Донбас, а в събота сподели, че Москва обмисля да разшири тази мярка до всички украинци.

" Ако те издават поданство на руснаците в Украйна, а ние - на украинците в Русия, доста бързо ще достигнем общ знаменател. Ще имаме общо поданство ", сподели Путин.

Путин също по този начин посъветва Зеленски да пази правата на индивида, започвайки с грузинците, да вземем за пример с някогашния им президент Михаил Саакашвили.

Путин съобщи, че Саакашвили " беше нелегално лишен от поданство, нелегално изпъден от страната и следва да бъде върнат, да се възстановят нарушените му права както и за доста други жители на Украйна, които са били принудени да изоставен територията на страната, спасявайки се от преследванията на настоящия украински режим ", сподели съветският президент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР