Руският президент Владимир Путин изрази днес подкрепата си за законните

...
Руският президент Владимир Путин изрази днес подкрепата си за законните
Коментари Харесай

Путин разговаря по телефона с Мадуро, за да изрази подкрепата си

Руският президент Владимир Путин изрази през днешния ден поддръжката си за законните управляващи на Венецуела. Путин направи това в телефонен диалог с венецуелския си сътрудник Николас Мадуро, предадоха международните организации.
 14 жертви на революцията във Венецуела. Ердоган поддържа Мадуро, Туск -  Революция против Мадуро във Венецуела, Съединени американски щати признаха водача на опозицията за нов президент
Президентът на Русия изрази поддръжка за законните управляващи на Венецуела в изискванията на провокирана извън обострила се вътрешнополитическа рецесия. Руският президент акцентира, че разрушителното външно вмешателство жестоко потъпква основополагащите правила на интернационалното право.

В телефонния диалог Путин е изразил поддръжка за търсенето на решение на венецуелската рецесия на конституционното поле и за превъзмогване на различията във венецуелското общество по пътя на мирния разговор, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Мадуро, от своя страна, е благодарил на Путин за кардиналната позиция на Русия по въпроса за Венецуела.

В същото време стана ясно, че венецуелската войска още веднъж съобщи лоялността си към Николас Мадуро и прикани за разговор, като порица опита за прелом на опозиционния водач Хуан Гуайдо.

" Предупреждавам народа на Венецуела, че сега се прави държавен прелом против нашите институции, против нашата народна власт и против президента Николас Мадуро, нашия легален президент ", съобщи венецуелският министър на защитата Владимир Падрино, представен от Франс прес.

" Признаваме за легален президент нашия висш главнокомандващ Николас Мадуро ", акцентира той на конференция в столицата Каракас, заобиколен от генерали.

Армията " няма в никакъв случай да одобри президент, който служи на неразбираеми ползи ", нито ще се подчини на непозната мощ, даде обещание Падрино, представен от ДПА.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР