Руският президент Владимир Путин изпрати поздравителна телеграма до лидера на

...
Руският президент Владимир Путин изпрати поздравителна телеграма до лидера на
Коментари Харесай

Путин поздрави севернокорейския лидер по повод годишнината от основаването на КНДР

Руският президент Владимир Путин изпрати приветствена депеша до водача на Северна Корея (КНДР) Ким Чен-ун във връзка 70-ата годишнина от основаването на страната, съобщи ТАСС, цитирайки Централната корейска телеграфна организация.

"Приемете откровените ми поздравления във връзка 70-ата годишнина от основаването на КНДР ", написа Путин, наблягайки приятелския темперамент на връзките сред двете страни. Освен това съветският президент показва убеденост, че Пхенян и Москва ще подсигуряват със взаимни старания развиването на двустранния разговор и градивното съдействие в разнообразни области. "Това дава отговор изцяло на ползите на народите на нашите страни " и подкрепя укрепването на сигурността и стабилността на Корейския полуостров и в Североизточна Азия като цяло, се прибавя в цитираната депеша.

Днес в Пхенян ще се организира церемониал във връзка 70-ата годишнина от основаването на КНДР. Русия ще бъде показана на парада от председателката на горната камара на Народното събрание Валентина Матвиенко. Вчера тя се срещна с Ким Чен-ун, по време на която съобщи персонално обръщение от Путин. Севернокорейският водач удостовери, че е подготвен да посети Русия, съобщи ТАСС.

Празненствата в Северна Корея ще се концентрират върху военния церемониал и всеобщите игри, на които ще бъдат показани както усъвършенствани ракети, по този начин и очакванията на Ким Чен-ун за възстановяване на икономическото състояние, отбелязва Асошиейтед прес. Днешният церемониал ще се състои в извънредно сензитивен миг, когато напъните за понижаване на напрежението със Съединени американски щати са в застой след срещата сред Ким и американския президент Доналд Тръмп в Сингапур. Вашингтон желае Ким първо да поеме ангажимент за денуклеаризация. Пхенян желае първо да бъде обезпечена сигурността му и да се подписа спокойно съглашение, с което да бъде комплициран публично завършек на Корейската война.

В този подтекст проявлението на ракетите може да се сметне за нарочна провокация, отбелязва АП.

Планираните всеобщи игри включват хора, които държат плакати или танцуват в унисон, демонстрирайки националното единение. Тази година представлението ще има и мощна икономическа тематика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР