Руският президент Владимир Путин и турският Реджеп Ердоган са уговорили

...
Руският президент Владимир Путин и турският Реджеп Ердоган са уговорили
Коментари Харесай

Путин и Ердоган договориха среща Русия-Турция-Иран за Сирия

Руският президент Владимир Путин и турският Реджеп Ердоган са уговорили по телефона през днешния ден тристранна среща Турция-Русия-Иран за Сирия, оповестиха източници от турското президентство пред Франс прес.

Датата на срещата ще бъде избрана в близко време. Тя ще се състои в Истанбул и ще е втората след диалозите в Сочи през ноември.

В същото време стана ясно, че над 100 бойци на режима на Башар Асад са били умъртвили при въздушните удари на антиджихадистката коалиция, ръководена от Съединени американски щати. Висш американски боен назова ударите „ законна отбрана “. Лоялните на режима на Асад военни са били убити при конфликти със Сирийските демократични сили, подкрепяни от Вашингтон, и силите на интернационалната коалиция.

Още 31 цивилни, измежду които 12 деца, са починали при въздушните рейдове на режима против следения от бунтовниците регион Гута тази заран, съобщи Сирийската обсерватория за правата на индивида. Авиацията и аритилерията на Асад, подкрепян от Русия, са атакували три града. Ранени са 65 души. През последните дни режимът ускори ударите на бунтовническите замъци Гута и Идлиб.

Новата ескалация на принуждение аргументи гибелта на десетки цивилни. Представителите на Организация на обединените нации в Сирия приканиха във вторник за неотложно преустановяване на огъня за минимум месец, с цел да се обезпечи филантропична помощ в изумените региони.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР