Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Тайип

...
Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Русия и Турция призовават към прекратяване на огъня в Либия от неделя

Руският президент Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган приканиха към оповестяване на преустановяване на огъня в Либия след срещата си в Истанбул, на която откриха газопровода " Турски поток ".
„ Нашият президент Реджеп Ердоган и съветският държавен глава Владимир Путин приканиха прекратяването на огъня да стартира на 12 януари в среднощ ", сподели външният министър Мевлют Чавушоглу, говорейки дружно с съветския си сътрудник Сергей Лавров.
По-рано днес премиерът на Либия Файез ал Сарадж, чието хванато в обръч държавно управление на националното съглашение (ПНС) е изправено пред атака на сили, които управляват източната част на страната, се срещна с посланик №1 на Европейски Съюз Жозеп Борел, който по-рано предизвести, че Либия е изправена пред " преломна точка ".
Освен с Борел, Сарадж се срещна с ръководителя на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел и с немския външен министър Хайко Маас, които ден по-рано участваха в незабавни договаряния за Либия с френските, английските и италианските си сътрудници. " Ситуацията е доста рискова ", предизвести Борел, който във вторник осъди Турция за " интервенция " в спора в Либия. Този уикенд Мишел ще посети Турция за договаряния с президента Реджеп Тайип Ердоган.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР