Руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун провеждат

...
Руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун провеждат
Коментари Харесай

Исторически момент: Путин се срещна с Ким Чен-ун

Руският президент Владимир Путин и севернокорейският водач Ким Чен-ун организират историческа среща в съветския град Владивосток. Тя е първата сходна сред двамата водачи.

Ким Чен-ун дойде във Владивосток на 24 април с персоналния си брониран трен при драконовски ограничения за сигурност. Посещението на водача на Северна Корея е проведено по покана на съветския държавен глава. Последната среща сред водачи на двете страни се организира през 2011 година. Тогава Русия беше показана от Дмитрий Медведев, а Северна Корея от Ким Чен-ир, татко на Ким Чен-ун.

Предвидена е публична гала по посрещането, след което диалог на четири очи, който ще продължи към час. След това договарянията ще продължат в уголемен формат, а по-късно ще бъде даден формален банкет в чест на севернокорейския водач. Не се възнамерява сключване на документи или взаимно изказване. След края на срещата на върха Путин възнамерява да се срещне с представители на съветската преса, съобщи ТАСС.

След диалозите с Ким президентът на Русия ще лети до Пекин, където е планувано присъединяване му в интернационалния конгрес "Един пояс - веднъж ". Очаква се съществена тематика на диалозите сред Владимир Путин и Ким Чен-ун да бъде понижаване на напрежението на нуклеарния Корейския полуостров, както и усилване на двустранното съдействие сред Пхенян и Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР