Руският президент Владимир Путин и председателят на Европейския съвет Шарл

...
Руският президент Владимир Путин и председателят на Европейския съвет Шарл
Коментари Харесай

Шарл Мишел обясни на Путин по телефона, как ЕС спира нелегалната миграция

Руският президент Владимир Путин и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел разискаха по телефона влошената обстановка в Идлиб, оповестява ТАСС.

" Ситуацията в Сирия бе разисквана в светлината на ескалацията на напрежението в зоната на Идлиб, породена от нападателните дейности на терористичните групировки. В този подтекст Мишел осведоми за подхванатите ограничения за попречване на незаконната миграция към страните от Европейски Съюз. "

Кремъл добави, че по време на диалога е обърнато особено внимание на филантропичните въпроси. Страните се договориха да продължат контактите. Разговорът се организира преди диалозите сред Путин и Ердоган в Кремъл.

" По време на диалог с съветския президент Путин подчертах незабавната нужда от устойчиво преустановяване на огъня в Идлиб и политическо решение за преустановяване на войната в Сирия ", изясни Мишел в " Туитър " и означи, че филантропичната помощ и достъпът до нуждаещите се са основен приоритет.

В началото на срещата с турския президент, съветският президент разгласи нуждата персонално да разиска актуалната обстановка в Идлиб, с цел да не се разрушат руско-турските връзки.

Путин изрази съболезнования за гибелта на турски бойци в Сирия и съобщи, че сирийската войска не е знаела за тяхното местонахождение. Освен това, съгласно него, " през това време сирийските войски също пострадаха, сирийската войска понесе съществени загуби ".

Президенти се съгласиха да стартират договаряния на четири очи, а след това, в случай че е належащо, да включат делегациите на двете страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР