Руският президент Владимир Путин и председателят на Европейския съвет Шарл

...
Руският президент Владимир Путин и председателят на Европейския съвет Шарл
Коментари Харесай

Шарл Мишел обясни на Путин по телефона, как ЕС спира нелегалната миграция

Руският президент Владимир Путин и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел разискаха по телефона влошената обстановка в Идлиб , оповестява ТАСС.

" Ситуацията в Сирия бе разисквана в светлината на ескалацията на напрежението в зоната на Идлиб, породена от нападателните дейности на терористичните групировки . В този подтекст Мишел осведоми за подхванатите ограничения за попречване на незаконната миграция към страните от Европейски Съюз. "

Кремъл добави, че по време на диалога е обърнато особено внимание на филантропичните въпроси . Страните се договориха да продължат контактите. Разговорът се организира преди диалозите сред Путин и Ердоган в Кремъл .

" По време на диалог с съветския президент Путин подчертах незабавната нужда от устойчиво преустановяване на огъня в Идлиб и политическо решение за преустановяване на войната в Сирия ", изясни Мишел в " Туитър " и означи, че филантропичната помощ и достъпът до нуждаещите се са основен приоритет .

In my call with Russia’s President Putin I stressed the urgent need for a sustainable ceasefire in Idlib and a negotiated political solution to end the war in Syria.

Humanitarian aid and access to people in need are a key priority.

The suffering of Syrian civilians must stop. pic.twitter.com/Kva4Vfq7OT
— Charles Michel (@eucopresident) March 5, 2020  Ескалация в Идлиб рискува борба сред Турция и Иран
Ескалация в Идлиб рискува борба сред Турция и Иран

Иран за първи път удостоверява дейната си роля в тази част на Сирия

В началото на срещата с турския президент , съветският президент разгласи нуждата персонално да разиска актуалната обстановка в Идлиб , за да не се разрушат руско-турските връзки .

Путин изрази съболезнования за гибелта на турски бойци в Сирия и съобщи, че сирийската войска не е знаела за тяхното местонахождение. Освен това, съгласно него, " през това време сирийските войски също пострадаха , сирийската войска понесе съществени загуби ".

Президенти се съгласиха да стартират договаряния на четири очи, а след това, в случай че е належащо, да включат делегациите на двете страни.
 Путин пред Ердоган: Никой не знаеше местоположението на турските бойци
Путин пред Ердоган: Никой не знаеше местоположението на турските бойци

Смъртта на хора постоянно е трагедия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР