Руският президент Владимир Путин и папа Франциск размениха подаръци след

...
Руският президент Владимир Путин и папа Франциск размениха подаръци след
Коментари Харесай

Путин подари икона и филм на папа Франциск

Руският президент Владимир Путин и папа Франциск размениха дарове след диалог в Папската библиотека на Апостолическия замък. Разговорът продължи 45 минути, съобщи ТАСС.

По информация на прессекретаря на президента - Дмитрий Песков, Путин е връчил на папата икона с облика на апостолите Петър и Павел, както и компактдиск с кино лентата „ Грях ” на Андрей Кончаловски, отдаден на скулптора Микеланджело.

Папата от своя страна дал на Путин посланието за Световния ден на мира през 2019 година, орден в чест на шестата година на понтификата, отдаден на 100-годишнината от края на Първата международна война, и офорт с аспект към площад " Св. Петър " – творба на Джузепе Вази от 1774 година.

На медала за шестата година от възкачването на Франциск на папския трон е подложен цитатът „ От света нищо не се губи. Във войната всичко може да се изгуби ” от послание по радиото, направено от папа Пий XII на 24 август 1939 година.

Разказвайки за офорта папата отбелязал, че го е показал като подарък на Путин, с цел да може президентът " да не не помни Рим ". „ И с цел да не забравите Рим – приемете тази графика от ХVІІІ век за вас “ споделил той. Путин заречен, че ще я сложи на най-достойното място.

В края на аудиенцията Владимир Путин показал на папата членовете на формалната съветска делегация, в която участваха съветският външен министър Сергей Лавров, заместник-председатели от президентската администрация, прессекретарят на президента Дмитрий Песков, помощникът на президента Юрий Ушаков, министърът на културата Владимир Мединский, министърът на опазването на здравето Вероника Скворцова и съветският дипломат във Ватикана Александър Авдеев.

Всички те получиха дребни паметни дарове от папата. След това ръководителят на съветската страна организира обособена среща с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин, който е нещо като министър-председател на Светия трон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР