Руският президент Владимир Путин и лидерът на Северна Корея Ким

...
Руският президент Владимир Путин и лидерът на Северна Корея Ким
Коментари Харесай

Започна срещата Путин - Ким Чен Ун

Руският президент Владимир Путин и водачът на Северна Корея Ким Чен Ун се срещнаха за първи път. Двамата си стиснаха ръцете преди началото на диалога, който се организира при засилени ограничения за сигурност на остров Руски край Владивосток в Далечния изток, оповестява БГНЕС.

В началото на диалога, Путин съобщи, че желае да поддържа позитивните старания на Корейския полуостров, а Русия и Северна Корея имат доста да създадат, с цел да подобрят икономическите си връзки. В отговор, Ким Чен Ун съобщи, че желае да усъвършенства обичайните връзки с Русия.

Путин поздрави Ким Чен Ун за решението на севернокорейския нуклеарен проблем и нормализирането на разговора със Съединени американски щати. Първоначално е очакван диалог на четири очи сред двамата водачи, а по-късно срещата ще продължи в уголемен формат с присъединяване на двете делегации.

Основна тематика на диалозите се чака да бъде нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров, двустранните връзки и районното съдействие. Не се планува нито сключване на документи, нито взаимни изказвания след края на диалозите. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР