Руският президент Владимир Путин и Кремъл ще продължат да провокират

...
Руският президент Владимир Путин и Кремъл ще продължат да провокират
Коментари Харесай

Моравецки: Путин и Кремъл ще продължат да провокират НАТО

Руският президент Владимир Путин и Кремъл ще продължат да предизвикат НАТО и да изпитват единството му, сподели полският министър председател Матеуш Моравецки, съобщи полската организация ПАП, представена от Българска телеграфна агенция.

Коментарите на Моравецки идват, откакто нидерландски изтребители прехванаха през днешния ден три съветски бойни самолета в интернационалното въздушно пространство покрай Полша. Нидерландските самолети са патрулирали в региона в границите на задачата на НАТО за защита на въздушното пространство в Централна и Източна Европа.

Попитан за случая Моравецки сподели, че " Путин и Кремъл ще продължат да прибягват до от ден на ден провокации ".

" Те ще са нащрек, ще изпитват сплотеността и единството на Северноатлантическия пакт ", добави премиера.

Той сподели, че обстановката изисква успокоение и бърза реакция, само че единствено такава, каквато е контрактувана със съдружниците на Полша.

" Всички процедури бяха задействани още веднъж в този случай ", добави Моравецки, припомняйки събитията от 15 ноември предходната година, когато заблудена украинска ракета падна покрай село в Източна Полша и лиши живота на двама души.

" Тогава още веднъж взехме верните решения дружно със съдружниците си ", сподели министър председателят и добави, че " всеки би трябвало да разбере и да бъде наясно с съветската опасност ".

" Тя съществува и ще продължи да съществува, до момента в който спорът в Украйна завърши с победа за Украйна ", заключи Моравецки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР