Руският президент Владимир Путин и израелският премиер Бенямин Нетаняху се

...
Руският президент Владимир Путин и израелският премиер Бенямин Нетаняху се
Коментари Харесай

Владимир Путин и Бенямин Нетаняху се срещнаха в Сочи

Руският президент Владимир Путин и израелският министър председател Бенямин Нетаняху се срещнаха в Сочи, малко преди предварителните израелски парламентарни избори, които са на 17 септември, съобщи Асошиейтед прес.
В началото на срещата Путин съобщи, че в Израел живеят над милион и половина имигранти от някогашния Съветски съюз. „ Винаги сме ги считали за наши съотечественици и, несъмнено, не ни е безразлично какви хора ще влязат в израелския парламент ", означи съветският президент.

„ Много се надяваме това да са виновни политици, които при всяко състояние да запазят постигнатото в двустранните връзки (с Русия) напоследък и дружно с нас да продължат да вървят по пътя на развиването на руско-израелските връзки ", сподели Путин, представен от ТАСС.

Бенямин Нетаняху акцентира, че връзките сред Русия и Израел са положителни. „ Това, естествено, се дължи на обстоятелството, че у нас живеят над един милион рускоезични израелци - те са натурален жив мост сред нашите страни ", посочи израелският министър председател.

Нетаняху акцентира смисъла на съдействието сред военните на двете страни. „ Личната връзка сред нас разреши попречване на търкания и стълкновения сред нашите военни. Мога отговорно да кажа, че това е доста значим детайл от стабилността на целия район ", сподели израелският министър председател при започване на диалога си с Путин.

Според Нетаняху съгласуването на дейностите на военните на двете страни е изключително значимо в този момент, защото през последните месеци внезапно са зачестили опитите на Иран да употребява територията на Сирия за офанзиви против Израел.

Путин сподели, че при започване на идната година ще посети Израел, с цел да участва на възпоменателна гала по случай годишнина от освобождението на Аушвиц и Деня в памет на жертвите на Холокоста. Той помоли Нетаняху да съобщи на израелския президент, от който е пристигнала поканата, че с огромно наслаждение ще посети Израел.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР