Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел обсъждаха

...
Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел обсъждаха
Коментари Харесай

Путин и Меркел – среща за „сверяване на часовниците“

Руският президент Владимир Путин и немският канцлер Ангела Меркел обсъждаха в продължение на 3 часа споровете в Украйна и Сирия, Иран, както и плана за газопровод, който провокира гнева на Съединени американски щати, по време на сложни диалози в Берлин, които завършиха без явен прогрес, съобщи организация Ройтерс (Reuters).

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти, че

не са реализирани съглашения, като срещата е имала за цел „ сверяване на часовниците “ след срещата сред двамата водачи в черноморския курорт Сочи през май .

Отношенията сред Русия и Германия са напрегнати, откакто Русия анексира Крим през 2014 година Сега Путин и Меркел са се съгласили, че политизирането на тематиката за „ Северен поток “ 2 е погрешно, като е бил емфатичен комерсиалният темперамент и конкурентното предимство, макар нападките от държавните управления на Съединени американски щати и Украйна.

Путин: Русия ще продължи да доставя газ през Украйна

„ И Путин, и Меркел се съгласиха, че е безусловно погрешно по какъвто и да е метод да се политизира този план “, съобщи Песков. Той сподели, че двамата водачи са засегнали и въпроса за вероятни наказания от Съединени американски щати против компании, участващи в реализацията на плана. Песков сподели, че е належащо да се вземат ограничения, за

да бъде защитен „ Северен поток “ 2 от вероятни неконкурентни и противозаконни нападки от страна на трети страни .

Съединени американски щати упорстват Берлин да спре газопровода, който ще придвижва газ от Русия под Балтийско море, като твърди, че ще усили зависимостта на Германия от Русия за сила. Украйна пък се притеснява, че тръбопроводът ще разреши на Русия да я отреже от газовия пренос, до момента в който Германия се тревожи за намесата на Русия.



За Сирия Песков сподели, че Путин и Меркел са се договорили да продължат разговора във формат Русия-Германия-Франция-Турция. Диалогът в този формат ще бъде удължен на експертно равнище. На въпрос дали ще има и среща на върха в подобен формат, Песков сподели, че към този момент това не е в съгласие, само че той не изключи опцията за такава среща. Говорителят на съветския държавен глава сподели, че

Путин е призовал Европейски Съюз да постави старания за връщане на сирийските бежанци вкъщи .

По въпроса за Украйна Песков сподели, че Путин и Меркел са изразили страдание поради това, че използването на минските договорености не напредва. Говорителят добави, че е било изразено и безпокойствие по отношение на неразбираемите вероятности за удължение на изтичащия закон за особения статут на Донбас, който се явява много значим детайл от минските договорености.

Песков сподели още, че президентът Путин ще продължи разговора с бизнеса в Германия. „ Двамата водачи са разискали двустранните връзки и са изразили задоволство от растящата динамичност на взаимния стокооборот “, сподели Песков. Путин е удостоверил заинтересоваността на Русия от разширението на наличието на немски компании на съветския пазар.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР