Руският президент Владимир Путин и британският премиер Тереза Мей ще

...
Руският президент Владимир Путин и британският премиер Тереза Мей ще
Коментари Харесай

Владимир Путин и Тереза Мей ще се срещнат за първи път след аферата Скрипал

Руският президент Владимир Путин и английският министър председател Тереза Мей ще се срещнат в Япония тази седмица за първи път след експлоадирането на аферата с двойния сътрудник Сергей Скрипал. Това заяви Юрий Ушаков, асистент на Путин, представен от ТАСС. Той посочи, че срещата ще е в петък към 17 ч. (11 ч. българско време). Ушаков акцентира, че е реализирана " взаимна договореност по съответните канали " за осъществяване на тази среща.

Преговорите в западния японски град Осака в петък ще се състоят, откакто Путин съобщи този месец, че е време да се " обърне страницата " на сложните връзки сред страните след отравянето на някогашния офицер от ФСБ в британския град Солсбъри предходната година.

От Кремъл обявиха, че двете страни ще дефинират " вероятните стъпки за нормализиране на политическия разговор ".

От кабинета на Тереза Мей отхвърлиха да потвърдят договарянията. Двамата водачи се срещнаха за последно в коридорите на форума на Г-20 в Китай през 2016 година.

Отравянето на Скрипал през 2018 година, за което Лондон упрекна Москва, докара до изгонването на десетки съветски и западни дипломати и утежняване на така и така нежните връзки сред Англия и Русия, означи Агенция Франс Прес.

" Глобалните въпроси, свързани с националните ползи, икономическата и обществената сфери и световната сигурност са по-важни от игрите на службите за сигурност ", съобщи съветският президент по-рано този месец.

Президентите на Русия Владимир Путин и американският му сътрудник Доналд Тръмп, също ще имат обособена среща в коридорите на форума на Г-20 на 28 юни в Осака, като диалогът им може да продължи към час. Това заяви през днешния ден Юрий Ушаков, асистент на Путин, представен от ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР