Руският президент Владимир Путин е в Истанбул по случай завършването

...
Руският президент Владимир Путин е в Истанбул по случай завършването
Коментари Харесай

Путин и Ердоган дадоха начало на сухопътния участък на Турски поток

Руският президент Владимир Путин е в Истанбул по случай завършването на морския сектор от газопровода " Турски поток ". Заедно с турския си сътрудник Реджеп Ердоган той взе участие в церемонията посредством видеоконферентна връзка. Двамата водачи дадоха начало на построяването на сухопътния сектор от плана с дължина 180 километра до турската граница. Една от опциите е по-късно трасето да мине през България.

Последната секция от морския сектор на " Турски поток " беше сложена по разпореждане на двамата президенти от Истанбул. Морската права е от две тръби с дължина 930 километра. Всяка е с потенциал 16 милиарда кубически метра. Едната е за турския пазар, другата - за доставки към Южна и Югоизточна Европа.

Подводният сектор стартира при Анапа на съветския бряг и излиза при Къйъкьой, рибарско градче покрай границата с България. От там следва построяването на сухопътна права с дължина 180 километра до турската сухопътна граница. Строителството на подводната част стартира през май предходната година. Влизането в употреба е планувано за края на 2019-та.

Реджеп Тайип Ердоган - президент на Турция: Никога не сме се управлявали в двустранните ни връзки от настояванията и натиска на други страни.
Руският президент поздрави турския си сътрудник за мъжеството и политическата воля за реализацията на плана. " Турски поток " не е ориентиран против никого, а демонстрира умеене за отбрана на националните ползи, уточни Владимир Путин.

Владимир Путин - президент на Русия: Проектът ще има огромна значение за икономическото развиване на Турция и целия Черноморски район. Той ще стане и значим фактор за гарантиране сигурността на енергийните доставки за Европа.
През декември 2014-та съветската страна се отхвърли от плана Южен Поток през България и го размени с подобен през Турция. " Газпром " обмисля два разновидността за сухопътно продължение към Европа след Турция. Едната опция е България - Сърбия - Унгария до разпределителния център в Баумгартен, Австрия, при другата трасето минава през Гърция и Италия. Стокооборотът сред Русия и Турция ще доближи 100 милиарда $, колкото в този момент е сред Русия и Китай, съобщи в Истанбул съветският президент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР