Руският президент Владимир Путин е в Германия, където провежда среща

...
Руският президент Владимир Путин е в Германия, където провежда среща
Коментари Харесай

Путин и Меркел обсъждат ключови международни теми в Германия

Руският президент Владимир Путин е в Германия, където организира среща с немския канцлер Ангела Меркел. Очаква се двамата да обсъдят значими интернационалните тематики, някои от които внасят напрежение сред Русия и Запада. По-рано през днешния ден Путин беше специфичен посетител на сватбата на първия австрийски посланик.

Владимир Путин и Ангела Меркел беседват в резиденцията на немското държавно управление за почетни посетители в замъка Мезеберг на 70 км от Берлин. Сред авансово оповестените тематики са рецесията в Сирия, ситуацията в Източна Украйна, двустранното съдействие и енергийни въпроси. Пресконференция след срещата не е планувана.

Руският президент дойде в Берлин от Австрия, където беше посетител на сватбата на външния министър Карин Кнайсъл и предприемача Волфганг Майлингер. Путин закъсня с 10 минути, защото реши да пътува от летището на Грац с кола, вместо с хеликоптер, до имението " Чепе " в Гамлиц. Като брачен подарък той заведе казашки хор.
 Външният министър на Австрия сподели Външният министър на Австрия сподели "Да " на обичания си, Путин поздрави булката
Дипломат номер 1 на Австрия Карин Кнайсъл сподели "Да " на обичания си Волфганг Майлингер. Сватбеното празненство притегли вниманието на цялата интернационална...

Самото празненство беше закрито за медии, само че се появиха фотоси и идването на някои посетители. Сред тях бяха австрийският президент Александър ван дер Белен, канцлерът Себастиан Курц и съдружният му сътрудник Хайнц-Кристиан Щрахе.

Крайнодясната Партия на свободата на Щрахе номинира 53-годишната Карин Кнайсъл за поста в кабинета. Тя е някогашен публицист, учител и посланик със седем езика, експерт по Близкия изток. Като външен министър прегърна позицията на Партията на свободата за корав надзор над мигрантите и съобщи, че те идват в Европа не поради войни, а по стопански аргументи.

Кнайсъл се свързва и със стоплянето на връзките сред Виена и Москва - в интервала на напрежение сред Европейски Съюз и Русия. С поканата на Путин на сватбата тя си навлече рецензии от страна на опозицията и то освен политически. Медиите оповестиха, че изключителните ограничения за сигурност костват четвърт милион евро. Зелената партия даже изиска оставката на Кнайсъл.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР