Руският президент Владимир Путин е уверен, че за да запази

...
Руският президент Владимир Путин е уверен, че за да запази
Коментари Харесай

Путин: Бъдещето на руската цивилизация зависи от успеха в развитието на високите технологии

Руският президент Владимир Путин е убеден, че с цел да резервира съветската цивилизация, страната би трябвало да се концентрира върху високите технологии.

„ Русия не е просто страна, тя е в действителност обособена цивилизация: тя е многонационална страна с доста обичаи, култури, религии “, съобщи президентът в изявление за програмата „ Москва. Кремъл. Путин "по канала Русия 1.

Според него новите технологии към този момент трансформират света. "Изкуствен разсъдък, безпилотни транспортни средства, генетика, медицина, обучение - всичко това ще бъде основата, на която страната ще се развива ", сподели Путин.

Президентът счита, че е належащо да се обърне внимание на достиженията на други страни в региона на високите технологии, само че е значимо да не се не помни да се развива личната си база и да се употребяват нейните конкурентни преимущества.

„ Никога не бихме имали свои високотехнологични типове оръжия, каквито никоя страна в света към момента не е имала, в случай че нямаше нито фундаментална просвета, нито научни учебни заведения, нито инженерен личен състав “, акцентира президентът. „ Сега би трябвало освен да превърнем тези достижения в цивилен сфери, само че би трябвало да разчитаме в най-широкия смисъл на думата на тези достижения, реализирани от предходните генерации “, добави той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР