Руският президент Владимир Путин е спрял настъплението на войските в

...
Руският президент Владимир Путин е спрял настъплението на войските в
Коментари Харесай

Песков: Украйна отказа преговори, Русия продължава настъплението


Руският президент Владимир Путин е спрял настъплението на войските в Украйна в петък в очакване на започване на договаряния с управляващите в Киев, само че след техния отвод за диалози тази събота бойните са били обновени. Това съобщи на конференция представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

По думите му макар че през вчерашния ден настъплението на съветските войски е било спряно, на доста места е имало боеве, тъй като елементи на „ националисти и бендеровци “ са атакували с коли и камиони, цялостни с експлозиви, военните подразделения на Москва.

В петък украинският президент Володимир Зеленски прикани съветския си сътрудник Владимир Путин да седнат на масата за договаряния, с цел да спрат кръвопролитието, като предложи главната тематика на диалозите да бъде „ неутралният статут “ на неговата страна.

Руският външен министър Сергей Лавров разгласи желанието за диалози на Зеленски за „ неистина “ и съобщи, че договаряния ще има единствено когато Украйна се съобщи.

Малко по-късно Песков заяви, че Русия е подготвена да изпрати делегация в Минск за диалози с Украйна. А президентът Путин пък прикани украинските военни да смъкват Зеленски от власт.

Въпреки изказванието на Песков за прекъсване на офанзивите на съветските сили в петък, специфичният делегат на bTV в Киев неколкократно заяви за гърмежи и паники за въздушни набези в града. По разказите на очевидци боеве в петък е имало и в други елементи на Украйна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР