Руският президент Владимир Путин е разпоредил симетричен отговор на тестовете

...
Руският президент Владимир Путин е разпоредил симетричен отговор на тестовете
Коментари Харесай

Путин нареди „симетричен отговор“ на американските тестове на крилата ракета

Руският президент Владимир Путин е разпоредил съразмерен отговор на тестванията на Съединените щати на нова крилата ракета.

Путин е упълномощил на съветските министерства на защитата и на външните работи да създадат разбор на степента на опасност и да вземат съответните ограничения. Въпреки това в формалното известие на Кремъл се акцентира, че Русия няма да бъде въвлечена в конкуренция във въоръжаването.

На 18 август Вашингтон извърши тестване с крилата ракета с наземно базиране и със междинен обхват. В началото на август Съединените щати се отдръпнаха от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, обвинявайки Русия, че не го съблюдава.

Според съобщениеto на пресслужбата на Кремъл, публикувано през днешния ден, Путин е дал разпоредби на заседание на съветския Съвет за сигурност. 

" Предвид създалите се условия разпореждам на министерството на защитата, министерството на външните работи и други отраслови ведомства да проучват равнището на опасност, създавана за нашата страна от упоменатите дейности на Съединените щати, и да подхващат изчерпателни ограничения за подготовката на съразмерен отговор ", е споделил Путин съгласно известието. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР