Руският президент Владимир Путин е провел във вторник първия си

...
Руският президент Владимир Путин е провел във вторник първия си
Коментари Харесай

Путин и Байдън ще градят нови отношения

Руският президент Владимир Путин е провел във вторник първия си телефонен диалог с американския му сътрудник Джо Байдън, с цел да разиска развиването на двустранните връзки и горещите международни въпроси.

Путин е поздравил Байдън с избирането му на поста и е декларирал, че Русия и Съединени американски щати са поели значимата отговорност да пазят сигурността и стабилността в света, а възобновяване на двустранните връзки отговоря на общите ползи на двете страни и е от изгода за всички.

Двамата президенти са изразили удовлетворение от размяната на дипломатически ноти за реализиране на съглашение за удължаването на контракта за ограничения за по-нататъшно понижаване и ограничение на стратегическите настъпателни оръжия. Двете страни ще извършат нужното за реализирането на този проект.

С телефонния диалог Байдън алармира по-твърда политика по отношение на Кремъл спрямо предшественика си. Двамата президенти са говорили по самодейност на Белия дом като задачата е била да се разисква продължаването с пет години на програмата Нов СТАРТ, която лимитира нуклеарните арсенали на Русия и Съединените щати до 1550 бойни глави на всяка от страните.

Путин и Байдън са разменили и отзиви по горещите световни тематики, да вземем за пример съдействието в преодоляването на пандемията, търговията, отдръпването на Съединени американски щати от контракта „ Открито небе “ и иранското нуклеарно съглашение, както и самодейността на Москва за провеждането на среща на петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В диалога във вторник, съгласно Джен Саки, прессекретар на Байдън, американската страна също е удостоверила "силната си поддръжка за суверенитета на Украйна " на фона на продължаващата съветска "агресия " и е изразила терзания за намесата в американските избори предходната година, отравянето на Алексей Навални и отношението на силите за сигурност към мирните митинги в Русия.

Байдън е дал да се разбере, че Съединени американски щати ще работят уверено за отбрана на своите ползи "в отговор на дейности на Русия които са в наша или във щета на наши съдружници ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР