Руският президент Владимир Путин е провел дълъг телефонен разговор с

...
Руският президент Владимир Путин е провел дълъг телефонен разговор с
Коментари Харесай

Путин е провел телефонен разговор с казахстанския президент

Руският президент Владимир Путин е провел дълъг телефонен диалог с казахстанския си сътрудник Касъм Жомарт-Токаев, предадоха международните организации. В него двамата водачи са обменили отзиви за ограниченията, които са подхванати за преодоляване на протеста в Казахстан, заяви Кремъл.

Токаев е уведомил Путин, че обстановката в Казахстан се е нормализирала и му е благодарил за разполагането на сили от ръководения от Русия боен блок - Организацията по контракта за групова сигурност (ОДКС). В изказване на Кремъл по отношение на диалога се споделя, че Путин е подкрепил концепцията на Токаев да се организира видеоконференция в идните дни със съдружниците от ОДКС, която сплотява шест някогашни руски републики. На видеоконференцията ще бъдат разисквани ограниченията за възобновяване на реда в Казахстан.

Бившият началник на Казахстанския комитет за национална сигурност Карим Масимов е задържан по обвинявания за държавна измяна, предадоха по-рано през днешния ден международните организации. Той беше отхвърлен от поста си вследствие на размириците, раздрусали страната. Масимов е бил задържан още в четвъртък, откакто е почнало следствие за държавна измяна против него. Повече детайлности към този момент не се оповестяват от казахстанските управляващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР