Руският президент Владимир Путин е помолил канцлера на Австрия да

...
Руският президент Владимир Путин е помолил канцлера на Австрия да
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: Путин помолил Курц да му уреди среща с Тръмп


Руският президент Владимир Путин е помолил канцлера на Австрия да провежда среща сред него и американския президент Доналд Тръмп във Виена. Това написа в. " Уолстрийт джърнъл ", като се базира на почитан европейски представител.

Путин е отправил настояването по време на формалната си аудиенция във Виена по-рано тази седмица. Австрийският канцлер Себастиан Курц е приел молбата и е заречен да приказва с Тръмп, споделя източникът.

Настойчивата молба на Путин навежда на мисълта, че среща на върха сред него и Тръмп може да има по-скоро от предстоящото, единствено след няколко седмици. Изданието заяви предходната седмица, че Белият дом е почнал предварителна работа по уреждането на среща на върха сред двамата водачи. Джон Хънтсман, американският дипломат в Русия, е бил във Вашингтон предходната седмица. Той се е срещнал с представители на администрацията на Тръмп за споразумяване на срещата на върха, означи тогава изданието.

Австрия към този момент е съобщила на Съединени американски щати готовността си да бъде хазаин на срещата на върха сред Тръмп и Путин, добавя ТАСС, като се базира на източник от Съвета за национална сигурност на Белия дом.

На 20 март Путин и Тръмп организираха телефонен диалог. Според известието на пресслужбата на Кремъл на ръководителите на външнополитическите ведомства на Съединени американски щати и Русия е било обещано предписание да проучат въпроса за среща на водачите. По-късно стана ясно, че Тръмп освен е приказвал за опция за среща, само че и поканил Путин на среща във Вашингтон. Миналия месец Юрий Ушаков, сътрудникът на съветския водач, съобщи, че опцията за организирането на среща сред Путин и Тръмп в околните месеци, до ноемврийската среща на върха на Г-20, към този момент не се разисква.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР