Руският президент Владимир Путин е подписал закон, упълномощаващ правителството да

...
Руският президент Владимир Путин е подписал закон, упълномощаващ правителството да
Коментари Харесай

Путин даде зелена светлина на правителството да обяви извънредно положение в Русия

Руският президент Владимир Путин е подписал закон, упълномощаващ държавното управление да вкара изключително състояние в страната по отношение на рецесията към новия ковид (COVID-19), оповестяват съветските медии.

По-конкретно, държавното управление ще може да координира работата на единната система за попречване и реагиране при изключителни обстановки.

Също по този начин държавното управление ще има право да ограничи търговията с медицински произведения, да вкара специфична процедура за регистрация и разпространяване на медикаменти и медицински произведения, предопределени за потребление във военни интервенции, незабавни случаи, за попречване и лекуване на болести, представляващи заплаха за другите.

Законът разрешава на държавното управление да откри нови случаи за възлагане на поръчки от един снабдител през 2020 година Документът разрешава смяна на периодите на контракта, в случай че има условия отвън контрола на страните, свързани с разпространяването на ковид.

Освен това на кабинета се дава опция за налагане на мораториум върху завеждане на каузи за фалит.

Освен това законът планува поддръжка за туроператорите: въведена е нова наредба по отношение на опцията за смяна на периодите на вноските към фондовете за персонална отговорност, както и механизъм за потребление на такива средства за връщане на средства на туристите по решение на държавното управление във всяка " затворена " страна.

Към момента в Русия има регистрирани 2 777 инфектирани, от които 24 часа умряли. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР