Руският президент Владимир Путин е подписал четирите закона за ратифициране

...
Руският президент Владимир Путин е подписал четирите закона за ратифициране
Коментари Харесай

Путин подписа законите за анексиране на 4 украински региона

Руският президент Владимир Путин е подписал четирите закона за одобрение на договорите за приемане на четирите отчасти окупирани от Русия украински области - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска.

Съответните документи са оповестени, заяви през днешния ден ТАСС. Договорите бяха подписани в Москва на 30 септември.

Киев и западните страни подчертаха, че тези фиктивни " референдуми " нямат правна стойност и няма да бъдат приети за съветска територия, както е и с украинския полуостров Крим, окупиран от руснаците от 2014 година

Управляващият шеф на Европейската работа за външна активност за Русия, Източното партньорство, Централна Азия, районното съдействие и ОССЕ Майкъл Зиберт привика изпълняващия длъжността шарже д'афер на задачата на Руската федерация към Европейски Съюз Кирил Логвинов в Брюксел. От страна на Европейски Съюз е било изразено безапелационното отменяне и най-решително наказание на противозаконното анексиране от Русия на украинските области Донецк, Херсон, Луганск и Запорожие след противозаконните подправени " референдуми ", свикани от Русия в нарушаване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, се показва в известието. Европейски Съюз не признава и в никакъв случай няма да признае това нелегално анексиране от Русия. Тези решения на Русия са оскъдни и не могат да пораждат никакви правни последствия, се добавя в текста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР