Руският президент Владимир Путин е подарил скъпи бижута на бивша

...
Руският президент Владимир Путин е подарил скъпи бижута на бивша
Коментари Харесай

Путин е подарил скъпо бижу на бивша австрийска министърка

Руският президент Владимир Путин е подарил скъпи бижута на някогашна австрийска министърка, съобщи Франс прес, като се базира на австрийски медии.

Става дума за обеци от бяло злато със сапфири на стойност 50 000 евро. Те са били подарени на Карин Кнайсел в символ на признателност, че тя е поканила Путин на сватбата си през август 2018 година

Кнайсел по това време беше външна министърка, излъчена от Австрийската партия на свободата. Тя се задържа на поста от декември 2017 година до май 2019 година Кнайсел предложения Путин на сватбата си по времето, когато Австрия беше ротационен ръководител на Европейски Съюз. Двамата танцуваха дружно и фотографията обиколи медиите по света.

Подарените обеци обаче са били прибрани от австрийската страна още преди две години.

След овакантяване на държавното управление Кнайсел беше назначена в административния съвет на съветския петролен колос " Роснефт ". Тя отхвърля да напусне поста си макар съветската инвазия в Украйна.

Снимките от сватбения танц на Кнайсъл с Путин са общоизвестни, публиката видя също така и сватбените дарове, с които Путин пристигна в лозята на Щирия, където беше празненството. Той дойде с хора на Донските казаци, които сервираха музикален привет на младоженците, подари на булката букет и самовар на фамилията, което просъществува доста малко. Но до момента за обществеността не беше известно, че също така Кнайсъл е получила и сапфирени обеци. Оценката за цената е на аукционната къща " Доротеум ", заяви всекидневникът " Кронен цайтунг ".

Вестникът, представен и от други медии, написа още, базирайки се на документи, че за тези обеци сред Кнайсъл и Министерството на външните работи се е разгорял яростен спор. Кнайсъл се е противопоставяла пламенно на мнението на Министерството на външните работи, че обеците не са нейна персонална благосъстоятелност, а благосъстоятелност на републиката. Двете страни са се споразумели за подписване на контракт за отдаване чартърен, съгласно който след гибелта на Кнайсъл нейните наследници би трябвало да върнат обеците. Не е ясно дали настоящата редакция на контракта е тъкмо такава, оповестяват медиите, защото при овакантяване на поста външна министърка е избухнал скандал за въпросните бижута сред някогашната шефка и министерството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР