Руският президент Владимир Путин е отворен за контакти с германския

...
Руският президент Владимир Путин е отворен за контакти с германския
Коментари Харесай

Кремъл: Путин е готов „за контакти“ с Олаф Шолц

Руският президент Владимир Путин е отворен за контакти с немския канцлер Олаф Шолц, макар че няма плануван телефонен диалог с него, сподели представител на Кремъл пред държавната организация РИА Новости в неделя.

Германия, която преди този момент беше главният съперник на Запада при даването на съвременни бойни танкове на Украйна, с цел да й помогне да се пребори с нашествието на Русия, сподели предходната седмица, че ще изпрати 14 от своите танкове Leopard 2 в Киев и също по този начин ще утвърди доставки на Leopard от съюзническите европейски страни. Съобщението, последвано малко по-късно от обещанието на Съединени американски щати за танкове M1 Abrams на Киев, вбеси Кремъл.

" Засега в графика няма съгласувани диалози (с Шолц). Путин беше и остава отворен за контакти ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от РИА Новости.

Шолц беше представен от берлинския ежедневник Tagesspiegel в изявление, оповестено в неделя, като сподели: „ Ще приказвам още веднъж с Путин – тъй като е належащо да приказвам “.

Той добави: „ Тежестта на Путин е да изтегли войските от Украйна, с цел да постави завършек на тази ужасна, безсмислена война, която към този момент е коствала стотици хиляди животи. “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР