Руският президент Владимир Путин е обсъдил на съвещание с членовете

...
Руският президент Владимир Путин е обсъдил на съвещание с членовете
Коментари Харесай

Кремъл ще търси точки за възможно взаимодействие със САЩ

Руският президент Владимир Путин е разискал на заседание с членовете на Съвета за сигурност на Руската федерация положението и главните дразнители в връзките сред Русия и Съединени американски щати, а също и обстановката в Сирия, съобщи ТАСС, цитирайки прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков.

Обсъждането е било по отношение на идната на следващия ден среща на секретаря на Съвета Николай Патрушев и съветника на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за националната сигурност Джон Болтън.

В Кремъл считат, че " продължава политическата деградация в двустранните връзки и е належащо да се разбере има ли във Вашингтон политическо предпочитание за съдействие с Русия, и да се потърсят и напипат вероятните точки за взаимоотношение сред Русия и Съединени американски щати, означи Песков.

Прессекретарят назова неточно изказването на Болтън в изявление за Ройтерс, че Русия е " затънала " в Сирия. " Нека не забравяме, че на сирийска земя има и американски военни ", означи той.

Песков отхвърли обвиняванията против Русия, че нейното разузнаване работи в обществените мрежи в интернет и се занимава с хакерски атаки. Той се спря на тази тематика в отговор на изказването на управлението на Facebook, че е отстранило от мрежата редица сметки, за които се счита, че били свързани с съветското военно разузнаване, както и в отговор на изказванията на " Майкрософт " за съветски хакерски атаки в навечерието на междинните избори в Съединени американски щати.

" Те като че ли се надпреварват да излизат с такива изказвания, които са написани като под индиго. В тях няма никаква обосновка и ние не разбираме на какво се основават ", акцентира Песков на пресбрифинг в Москва, представен от Ройтерс.

Той също изрази противоречие с термина " окупация ", употребен за интервала, в който трите балтийски страни са били в състава на Съюз на съветските социалистически републики, и не счита за допустимо да се приказва за някакви обезщетения. Песков се спря на този въпрос във връзка желанието на Естония и Латвия да желаят обезщетения от Руската федерация за вреди, нанесени в интервала на " руската окупация ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР