Руският президент Владимир Путин е номиниран за Нобелова награда за

...
Руският президент Владимир Путин е номиниран за Нобелова награда за
Коментари Харесай

И Путин номинираха за Нобеловата награда за мир

Руският президент Владимир Путин е номиниран за Нобелова премия за мир. Това заяви създателят на самодейността писателят Сергей Комков.

Процесът след подаване на молбата ми до Нобеловия комитет към този момент стартира! И никой не може да го спре ", се споделя в обявата му във Facebook.

Заявлението е подадено на 10 септември.

Според Комков, президентът би трябвало да бъде награден за даване на филантропична помощ на 27 страни по света в битката против коронавирусната зараза, както и за включване на думата " Бог " в поправката на съветската конституция в исторически подтекст. В новата съветска конституция се съдържа нееднозначна и пространна дефиниция за страната, " обединена от хилядолетна история ", пазеща " паметта на предците, предали ни идеалите и вярата в Бога ".

" Ще би трябвало да осигурим такова интензивно и всеобщо придвижване на хора по света в поддръжка на нашия президент, тъй че членовете на Нобеловия комитет да нямат друга опция с изключение на да присъдят тази премия на нашия президент Владимир Путин ", добави писателят.

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков разяснява номинацията на Путин за премията, като означи, че за Нобелова премия са номинирани изцяло разнообразни претенденти.

" Има избрани процедури за разглеждане на претендентите. Ако се вземе решение, отлично, в случай че не, тогава нищо ужасно ", сподели представителят на Кремъл.

Според политолога Александър Асафов номинацията на Путин за премията е напълно обективна. Той означи, че президентът по-рано прикани интернационалната общественост да се сплоти в битката против ковид, само че " апелът не беше чут ".

 Номинираха Тръмп за Нобелова премия за мир Виж още

" Много значим миг, за който Путин приказва на 75-то Общо заседание на Организация на обединените нации, е, че сме подготвени да помогнем на всички, които се нуждаят, с нашата ваксина Спутник V. Само за тези планове, дейности, каузи и оферти Путин е заслужен за Нобеловата премия за мир ", споделя Асафов.

 Предложиха Съединени американски щати, Сърбия и Косово за Нобелова премия за мир Виж още

В същото време, съгласно политолога, такова решение надали ще бъде взето от Нобеловия комитет.

На 11 септември шведският народен представител Магнус Якобсон номинира американския президент Доналд Тръмп, както и държавните управления на Сърбия и Косово, за Нобелова премия за мир " за тяхната взаимна работа за мир и икономическо развиване ".

На 9 септември кандидатурата на Тръмп за Нобелова премия за мир беше номинирана и от депутата от Норвежката прогресивна партия Кристиан Тибринг-Геде за напъните му за разрешаване на продължителни международни спорове.

Обявяването на Нобеловите лауреати ще се състои през месец октомври. По-рано през тази седмица беше обявено, че церемонията по връчването на Нобеловите награди, която обичайно се провежда през декември, тази година поради пандемията ще протече в нов формат. Вместо в Концертната зала на Стокхолм, тя ще бъде извършена онлайн.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР