Руският президент Владимир Путин е наредил да бъде свален пътнически

...
Руският президент Владимир Путин е наредил да бъде свален пътнически
Коментари Харесай

Путин втрещи света с признание: Наредих сваляне на пътнически самолет през 2014 г., защото...

Руският президент Владимир Путин е наредил да бъде свален пътнически аероплан, на който се е твърдяло, че е имало бомба и е имал за цел да удари церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в съветския черноморски курорт Сочи през 2014 година Това афишира той в нов филм, написа news.bg.

В двучасовия филм, оповестен онлайн, Путин акцентира, че му е било декларирано, че аероплан, пътуващ от Украйна за Турция, е бил похитен тъкмо преди началото на Олимпийските игри.

Било е открито обаче, че паниката е подправена и самолетът не бил свален.

Филмът излиза в навечерието на президентските избори в Русия на 18 март, които Путин се чака да завоюва безапелационно. Алексей Навални, най-изявеният водач на опозицията, получи възбрана да взе участие поради издадена неоправдателна присъда.

" Беше ми казано: аероплан на път от Украйна за Истанбул е бил похитен, похитителите желаят да кацнат в Сочи ", показва Путин във кино лентата, прецизира " Ройтерс ".

Пилотите на турския Боинг 737-800, летящ от Харков за Истанбул със 110 души на борда, са декларирали, че пътник носи бомба и им е наредил да отклонят самолета за Сочи.

Във кино лентата Путин разкрива, че чиновници от силите за сигурност са му споделили, че спешната процедура в такава обстановка била да се смъкна самолета.

" Казах им: действайте съгласно проекта ", добави съветският държавен глава.

Минути по-късно той е получил друго позвъняване, в което е бил осведомен, че всичко това е подправена паника.

Той дошъл на олимпийския стадион в Сочи скоро по-късно.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери описа на Путин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР