Руският президент Владимир Путин е направил посещение в окупирани региона

...
Руският президент Владимир Путин е направил посещение в окупирани региона
Коментари Харесай

Путин е посетил окупирани региони в Украйна според Кремъл

Руският президент Владимир Путин е направил посещаване в окупирани района на Украйна - Херсонска и Луганска област, съгласно известия от Кремъл. Не се прецизира по кое време тъкмо е направено визитата.

Това е първото пътешестване на Путин в Херсонска и Луганска област от началото на войната. През март Путин посети, който беше високомерен от Русия през май предходната година и съвсем опустошен. Все още няма публични реакции от украинските управляващи.

Видео демонстрира по какъв начин Путин излиза от хеликоптера си Ми-8 в светлата част на деня, а по-късно конвой от джипове влиза в град Хеническ, който се е трансформирал в център на окупираната част от Херсонска област. Когато Путин излиза от джипа, той е посрещнат от Олег Макаревич, пълководец на групата " Днепър ". Той незабавно рапортува, че неговата формация " поема защитата съгласно напътствията ".

Първото известие е оповестено на уеб страницата на Кремъл в 7:15 ч. Освен генерал-полковник Макаревич в него се загатва и генерал-полковник Михаил Теплинский, пълководец на Въздушно-десантните войски., че ден по-рано американски военни специалисти и английското разузнаване оповестиха, че Теплински се е върнал на фронта след хипотетичното си премахване през януари, с цел да укрепи настъплението към Бахмут в Донецка област.

Според репортаж на държавната телевизия " Русия-24 ", Путин не е пестил похвалите си за генерал-полковник Теплински, като се е обърнал към него на среща в щаба на Днипро.

Пресслужбата на Кремъл твърди, че Путин е посетил и различен щаб - " Восток ", който е на съветската Федерална работа за защита, " в Луганската национална република ". Твърди се, че точно там му е докладвал военачалник Лапин. Пътуванията " не са били авансово готови ", съгласно известията на Кремъл.

Посещението на Путин в Мариупол на 19 март беше скрито, по мрачно. В Мариупол бяха убити огромен брой цивилни жители. На оповестените тогава фрагменти Путин обикаля града и беседва с хора, които украинските медии бързо разпознаха като проруски деятели.

Сега, съгласно на Кремъл, Путин " поздравил военнослужещите с Великденския празник и им подарил копия на икони ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР