Руският президент Владимир Путин е направил необявено посещение в украинския

...
Руският президент Владимир Путин е направил необявено посещение в украинския
Коментари Харесай

Сега имаш всичко. Путин изненадващо посети Мариупол

Руският президент Владимир Путин е направил необявено посещаване в украинския пристанищен град Мариупол, заяви Кремъл на 19 март.

Путин е летял с хеликоптер до югоизточния град, който е опустошен в тежки боеве, на " работно посещаване ", оповестяват съветските държавни медии. Той е посетил разнообразни обекти в града, самичък е карал колата и е разговарял с жителите, се споделя в известията.

На видео показано по държавната телевизия се вижда по какъв начин Путин беседва с хора пред новопостроени блокове в тъмната част на деня. " Владимир Владимирович, имам рожден ден 15 дни след вас, също на 70, само че останах без нищо ", сподели на Путин възрастен мъж. " А в този момент имаш всичко ", прекъсна го жена.

Посещението беше порицано от градски съвет на Мариупол в заточение, който акцентира цялостното разрушаването на града поради решението на Путин да нахлуе в Украйна.

" Международният нарушител Путин посети окупирания Мариупол. Той наблюдаваше " възобновяване на града "... през нощта. Вероятно, с цел да не види на дневна светлина града, погубен от неговото " избавление " ", се споделя в известие на градския съвет в Телеграм.

Посещението идва ден откакто Путин с цел да означи деветата годишнина от противозаконното анексиране на полуострова от Русия от Украйна.

Непросредствено преди визитата на Путин в Мариупол Международният углавен съд (МНС) издаде заповед за арест против него поради " депортирането " на украински деца. Според МНС заповедта значи, че Путин може да бъде задържан, в случай че влезе в някоя от 123-те страни членки на съда.

Кремъл съобщи, че заповдта е невалидна, защото Русия не е в юрисдикцията на МНС. Украйна също не е член на МНС.

Русия стартира непровокираната си инвазия в Украйна на 24 февруари предходната година. Сраженията за Мариупол, в Донецка област, започнаха през февруари. Градът беше високомерен през май след продължителна блокада.

Организация на обединените нации пресметна, че 90% от жилищните здания в Мариупол са мощно развалени или разрушени при съветската инвазия и че 350 000 души са били принудени да изоставен града.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР