Руският президент Владимир Путин е казал на френския си колега

...
Руският президент Владимир Путин е казал на френския си колега
Коментари Харесай

Макрон гълчи Путин за бомбардировките в Сирия

Руският президент Владимир Путин е споделил на френския си сътрудник Еманюел Макрон, че Москва поддържа нападенията на сирийската войска против " терористи " в северозападната провинция Идлиб, оповестяват " Ройтерс " и Агенция Франс Прес.

" Подкрепяме опитите на сирийската войска... да постави завършек на тези терористични закани " в Идлиб, уточни Путин, откакто Макрон по-рано настоя за ценене на сделката за прекъсване на огъня в Идлиб .

" Никога не сме казвали, че в Идлиб терористите ще се усещат удобно ", акцентира съветският държавен глава.
 Трима убити турски бойци след навлизането на Турция в Сирия
Трима убити турски бойци след навлизането на Турция в Сирия

Турция упрекна Русия за въздушните удари

Коментарите на Путин бяха направени, откакто Макрон изрази " дълбока паника " по отношение на бомбардировките в Идлиб , като настоя пред Путин, че е " незабавно " неотложно влизането на примирието в действие.

" Трябва да изразя дълбоката си паника по отношение на ситуацията в Идлиб. Населението в Идлиб живее под непрестанни бомбардировки, убиват се деца. Жизненоважно е примирието, контрактувано в Сочи, да бъде приложено на процедура ", изтъкнал Макрон пред Путин.

Междувременно Путин е отбелязал пред френския си сътрудник, че не вижда опция на договарянията сред държавните глави от Нормандската четворка по отношение на рецесията в Украйна , само че се въздържа да поеме ангажимент за нова среща на ръководителите на Германия, Франция, Русия и Украйна по тематиката.
 Путин даде обещание: Русия ще продължи да оказва помощ на Сирия
Путин даде обещание: Русия ще продължи да оказва помощ на Сирия

Изразил убеденост, че Русия и Сирия със взаимни старания ще нанесат дефинитивно проваляне на силите на терора

Путин е споделил на Макрон, че телефонните диалози с украинския президент Володимир Зеленски са му дали учредения за сдържан оптимизъм , само че подчертал, че счита, че всяка среща, целяща разрешаване на рецесията в Украйна, би трябвало да даде осезаеми резултати.

Силите на Киев се борят с проруските сепаратисти в Донбас в Източна Украйна от 2014 година насам, като спорът лиши живота на повече от 13 000 души. Спорадичните боеве не престават макар съглашението за преустановяване на огъня.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР