Руският президент Владимир Путин дотолкова е ангажиран персонално във войната

...
Руският президент Владимир Путин дотолкова е ангажиран персонално във войната
Коментари Харесай

Гардиън и Таймс: Путин е поел на ръчен режим предвижването на руските сили в Донбас -

Руският президент Владимир Путин дотолкоз е зает персонално във войната в Украйна, че е поел на ръчен режим придвижването на съветските сили в региона на Донбас и взе участие персонално във вземанията на тактически решения на бойното поле на равнище всекидневно за полковник или бригаден военачалник. Това настояват с позоваване на свои източници „ Гардиън ” и „ Таймс ”.

По думите на неназованите източници съветският президент „ оказва помощ да се дефинира предвижването на силите в Донбас ”, където през предходната седмица съветската войска направи несполучлив опит да форсира река Северски Донец, а също по този начин „ както и преди тясно си сътрудничи ” с началника на Генералния щаб Валери Герасимов.

„ Ние считаме, че Путин и Герасимов вземат участие във вземането на тактически решения на равнище, на което всекидневно се чака да ги вземат полковник или бригаден военачалник. ” – показват и двете издания, без да назоват цитирания източник. 

В американската войска полковниците и бригадните генерали в английската са тези, които вземат решенията за дейностите на бригада, поделение, батальон. Руското ръководство е малко по-различно и централизирано, в съпоставяне със западния вид ръководство, с команди свеждани до генералите на бойното поле. Нестабилната инвазия на Москва обаче е довела до такава степен, че се е принудила да изпрати на фронта покрай бойната линия генерали, като 12 от тях, по данни на украинската страна са били убити.

Таймс отбелязва, че без значение от известията, че Валери Герасимов е бил отхвърлен от командването, той продължава да взема решенията за военните интервенции.

Бившият бригаден военачалник на английската войска и специалист по воденето на сухопътна война в Международния институт за стратегически проучвания Бен Бари счита, че за президентът би трябвало да има по-важни неща за извършване, в сравнение с да взема военни решения. Според него " той би трябвало да дефинира политическата тактика, а не да затъва в ежедневна рутина ".

На 21 април, по време на работна среща с министъра на защитата Сергей Шойгу, Путин издаде директна военна заповед и подреди да бъде анулиран щурмът на " Азовстал " в Мариупол. Тогава Шойгу заяви, че заводът на Азовстал е блокиран „ усърдно и по целия периметър “ и на съветските войски ще им трябват „ към три или четири дни, с цел да завършат си свършат работата в Азовстал “.

В отговор съветският президент сподели: „ Това е оня случай, в който би трябвало да мислим – т.е., ние постоянно би трябвало да мислим, само че в дадения случай още повече – за запазването на живота и здравето на нашите бойци и офицери. Няма потребност да се пъха някой в тези катакомби и да пълзи там подземен по тези индустриални обекти. Блокирайте тази промишлена зона по този начин, че муха да не може да прехвръкне. " Въпреки това изказване, при започване на май съветските войски започнаха да взлом на „ Азовстал ”.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР